Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Anıtlar Kurulu Ayvalık'ta saha incelemesi yaptı

Anıtlar Kurulu Ayvalık

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, bu ayki toplantısını Ayvalık`ta yaptı.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, bu ayki toplantısını Ayvalık`ta yaptı.
1.800`ün üzerinde tescilli tarihi yapısıyla adeta bir açık hava müzesi olan Ayvalık, Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nu ağırladı.
Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyeleri Halil Nur Çapa, Murat Taş, Işıl Gençoğlu, Nazire Diker, Bülent Nuri Kılavuz, Kazım Karabulut, Rüstem Aslan, Eylül ayı çalışmalarını görüşecekleri toplantı için Ayvalık`a geldi.
Burada iki gün boyunca saha çalışmalarını gerçekleştiren kurul üyeleri, Ayvalık Belediyesi`nin ev sahipliğinde toplantılarını Kırlangıç tesislerinde gerçekleştirdi. Kurul üyeleri Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile ilçenin tarihi ve kültürel konularında görüşmeler yaptı.
Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyeleri adına açıklama yapan Murat Taş, "Buradaki toplantımızda arkeolojik konular var, anıtsal eserler var, bize başvuru yapılan konularda karar vereceğiz. Ne yapılması gerektiği yönünde fikir alışverişinde bulunacağız" açıklamasında bulundu. Haber Merkezi



mustafa şimşek
7.09.2016 00:43:30
merhaba ben mustafa şimşek saygılarımla arz ederim bana 5 ay önce akülü sandalye verdiler ama ben daha arabayı hiç kullanamadım çünkü bizim cunda nın yolları eşki ve taş kaldırım olduğundan ben yeni kaldırım döşenmesini istedim ama ayvalık belediyesi yapamıyor benim oturduğum çevre sit alanı olduğu için bir tane taşın bile sökülmesi mümkün değilmiş ama ayvalıkta sit alanıdır nasıl oluyorda ayvalıktaki yollar güzelde bizim yolları neden yapmıyorlar ben anlamadım sanki bende cunda nın tüm yollarını yapmalarını istemedimki ben sadece bana uygun bir yolu yapmalarını istedim benim onlardan yapmalarını istediğim yolun uzunluğu en fazla 600 veya 700 metredır ayvalıkta da çok eski tarihi evler ve tarihi yapılar var ama ayvalığın yolları çok güzel bende istiyorum ama benim bu yolumun yapırması için izniniz gerekiyormuş lütfen bana yardım edin ben telefonla pek güzel konuşamadığım için size songül hocamın telefonunu veriyorum benim akülü arabanın gidebileceği genişlikteki bir yol olsun yeter bana artık bu iş sizin elinizde

  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı